top of page

Omgeving

1280px-Gemeinde_Sellrain.jpg

SELLRAIN

Sellrain is een gemeente in het district Innsbruck Land van de Oostenrijkse deelstaat Tirol.

  • Inwoneraantal: 1363 (2001)

  • Oppervlakte: 62,0 km²

Sellrain is het belangrijkste dorp in het Sellraintal, een zijdal van het Inndal. De gemeente ligt aan de voet van de 2577 meter hoge Windegg en wordt doorstroomd door de rivier Melach

Het dorp heeft zich ontwikkeld rondom de ijzerhoudende natuurlijke waterbron Rothenbrunn, die reeds in de Middeleeuwen de aandacht trok van zowel adellijke inwoners als burgers van Innsbruck. De dorpskerk werd in 1705 gebouwd naar voorbeeld van de bedevaartskerk in St. Quirin. Deze bedevaartskerk ligt op een helling en is versierd met laatgotische muurschilderingen en houtgesneden beelden van rond 1400 en 1500.

Het Fotschertal is een wandel-, rodel- en skigebied. De gemeente verbindt door middel van 36 bruggen de verschillende dorpen met elkaar. In tegenstelling tot de andere gemeenten in het Sellraintal, Gries im Sellrain en St. Sigmund im Sellrain, is Sellrain zelf niet overdonderd door toerisme maar ervaar je als echte Oostenrijker de hele buurt.

DE SKIPISTES

Het zonnig wintersportparadijs Kühtai behoort met ruim 41 km skipiste tot de meest gerenommeerde wintersportgebieden van Tirol en is bovendien één van Oostenrijk's hoogst gelegen ski-oorden (2.020 m).
Absolute sneeuwgarantie en prachtige pistes maken Kühtai een ideale bestemming voor wintersporters. Dit gebied vol tradities ligt op slecht 30 km van Innsbruck en hierdoor zeer goed bereikbaar.

 

  • Met een eigen kinderoefenland, KidsClub en een kinderopvang vermaken kinderen zich hier uitstekend. De '1. Skischule' en 'Skischule Follow Me' bieden bovendien kinderopvang aan voor kinderen vanaf twee jaar.

  • In het K-Park in Kühtai vinden freestylers twee 4-er raillines, twee 2-er kickerlines en een superpipe van 180 m lang en 6 meter hoog. Een adrenaline boost is gegarandeerd! 

  • Op woensdag en zaterdag kunt u avondskiën op de 3 km aan pistes bij de HochAlterbahn en de StartBahn.

  • In Kühtai vinden niet-skiërs uitstekende langlaufloipen, een rodelbaan en perfecte omstandigheden voor een sneeuwschoenwandeling.

  • Met de Kühtai APP bent u via uw smartphone altijd op de hoogte van het actuele weer, de weersverwachting, de lawinesituatie en meer.

Skibus_7c0dfcca2fae4b403d9aa6f06408e75a.

Autovrije skivakantie: dankzij de gratis skibus komen skiërs kosteloos naar de piste. De bus rijdt dagelijks op diverse routes. Alles, wat u daarvoor mee moet nemen, is een Welcome Card en uw skikleding. De Welcome Card krijgt u in de accommodatie en zonder extra kosten.

 

Dankzij de skibus vervalt het zoeken naar een parkeerplek.

Hij brengt gasten in 20 minuten van het appartement naar de skipiste in Kuhtai en in de namiddag weer terug. Opstappen op lijn 4166 richting Kuhtai aan de halte 'Sellrain Gemeindeamt'. Deze halte bevindt zich op 30 meter van de garagedeur.

csm_20200309_welcome_card_e94f867161.png

INNSBRUCK

WELCOME CARD

Geselecteerde partnerondernemingen verschaffen u de Welcome Card: zo heet onze gastenkaart voor bezoekers van de regio Innsbruck. 

Zij verschaft kosteloze en gereduceerde toegang tot talrijke vrijetijdsactiviteiten. Waaronder sport, van zwemmen tot schaatsen of een rit met het openbaar vervoer of de kabelbanen. Culturele instellingen zoals musea zijn ook bij het aanbod inbegrepen.

 

Onze Welcome Card is de ideale begeleider voor sightseeing, skivakantie, zomervakantie en wandeltrip.

bottom of page