top of page

Omgeving

1280px-Gemeinde_Sellrain.jpg

SELLRAIN

Sellrain is een gemeente in het district Innsbruck Land van de Oostenrijkse deelstaat Tirol.

  • Inwoneraantal: 1363 (2001)

  • Oppervlakte: 62,0 km²

Sellrain is het belangrijkste dorp in het Sellraintal, een zijdal van het Inndal. De gemeente ligt aan de voet van de 2577 meter hoge Windegg en wordt doorstroomd door de rivier Melach

Het dorp heeft zich ontwikkeld rondom de ijzerhoudende natuurlijke waterbron Rothenbrunn, die reeds in de Middeleeuwen de aandacht trok van zowel adellijke inwoners als burgers van Innsbruck. De dorpskerk werd in 1705 gebouwd naar voorbeeld van de bedevaartskerk in St. Quirin. Deze bedevaartskerk ligt op een helling en is versierd met laatgotische muurschilderingen en houtgesneden beelden van rond 1400 en 1500.

Het Fotschertal is een wandel-, rodel- en skigebied. De gemeente verbindt door middel van 36 bruggen de verschillende dorpen met elkaar. In tegenstelling tot de andere gemeenten in het Sellraintal, Gries im Sellrain en St. Sigmund im Sellrain, is Sellrain zelf niet overdonderd door toerisme maar ervaar je als echte Oostenrijker de hele buurt.

wandelaars

WANDELEN

Bergsteigerdorf (bergbeklimmersdorp) Sellrain

Sellrain behoort tot de bergbeklimmersdorpen in het Sellraintal, het ligt op ongeveer 20 minuten afstand van Innsbruck. Hier begint de ongerepte alpiene natuur, waar wandelaars, alpinisten en mensen die op skitoer gaan, zo van houden. Dankzij de ligging aan de ingang van het dal is men van Sellrain snel in Innsbruck. En net zo snel aan de start van talrijke tochten in de Tiroolse bergwereld. Het skigebied Kühtai ligt op slechts een klein ritje afstand met de auto of met de gratis skibus.

Sellrain in de zomer

In de zomer lokken talloze tochten naar de omliggende bergen: gemoedelijke huttenwandelingen, hoogtewandelingen, themapaden en de beklimming van een bergtop op meer dan 3.000 meter. Sellrain heeft het keurmerk "bergsteigerdorf“. Voorwaarde daarvoor is: ongerepte natuur ver weg van het massatoerisme.

Daarnaast is het Sellraintal een prachtig paradijs voor mountainbikers!

csm_20200309_welcome_card_e94f867161.png

INNSBRUCK

WELCOME CARD

Geselecteerde partnerondernemingen verschaffen u de Welcome Card: zo heet onze gastenkaart voor bezoekers van de regio Innsbruck. 

Zij verschaft kosteloze en gereduceerde toegang tot talrijke vrijetijdsactiviteiten. Waaronder sport, van zwemmen tot schaatsen of een rit met het openbaar vervoer of de kabelbanen. Culturele instellingen zoals musea zijn ook bij het aanbod inbegrepen.

 

Onze Welcome Card is de ideale begeleider voor sightseeing, skivakantie, zomervakantie en wandeltrip.

bottom of page